Ослободете го вашиот онлајн потенцијал со нашата експертиза за дигитален маркетинг

Сеопфатниот тим на LAmedia специјализиран за е-трговија, стратегија за раст, анализа на купувачите, кампањи за е-пошта, PPC рекламирање, програмски и таргеирани кампањи, креирање содржина, маркетинг на гласници, целни страници и стратегија на брендот. Еве поширок опис на секоја од овие области во LAmedia:

Оптимизација на е-трговија

Ова вклучува оптимизирање на искуството за купување преку Интернет, управување со списоци на производи, стратегии за цени и обезбедување непречени трансакции на веб-страницата на компанијата или на платформата за е-трговија. Вклучува и стратегии за зголемување на продажбата.

Развој на стратегија за раст:

Тимот за стратегија за раст во LAmedia се фокусира на идентификување можности за проширување на бизнисот, без разлика дали преку пенетрација на пазарот, развој на производи, развој на пазарот или диверзификација.

Создавање профил на купувачот:

LAmedia создава детални профили за купувачите за подобро да ја разбере целната публика. Овие профили помагаат во приспособувањето на маркетинг напорите на одредени сегменти на клиентите, обезбедувајќи порелевантни и ефективни кампањи.

Кампањи за е-пошта:

Оваа област во LAmedia вклучува изработка и извршување на маркетинг кампањи за е-пошта која ќе ви помогне да се поврзете со клиентите, да промовирате производи или услуги и да поттикнете продажба.

ППК рекламирање:

Рекламирањето со плаќање по клик вклучува управување со платени кампањи за пребарување на платформи како Google Ads и Bing Ads. Тимот избира релевантни клучни зборови, создава копии од реклами, управува со понудите и ги оптимизира кампањите за максимална рентабилност.

Програмски и кампањи за ретаргетирање:

Програмското рекламирање користи податоци за да се насочи кон конкретна публика. Кампањите за ретаргетирање имаат за цел повторно да ги вклучат корисниците кои претходно имале интеракција со брендот, но не станале официјални клиенти.

Создавање содржина и одржување контакт со заедницата:

Создавањето содржина вклучува креирање на висококвалитетна содржина, како што е објава на блогови, видеа, инфографици и објави на социјалните медиуми со цел да се даде вредност на публиката. Управувањето со заедницата подразбира следење и ангажирање со онлајн заедницата и градење односи.

Рекламирање на Messenger:

Искористете ги платформите за пораки како Facebook Messenger или WhatsApp за да се вклучите со клиентите преку чет-ботови, автоматски одговори и персонализирани пораки. Може да се користи за поддршка на клиентите, и продажба.

Целни страници и стратегија за бренд:

Целните страници се дизајнирани да ги претворат посетителите во потенцијални клиенти или клиенти. Тие се оптимизирани за специфични кампањи и се дел од севкупната стратегија за бренд во LAmedia, која дефинира како компанијата се претставува пред светот, вклучувајќи ги нејзините вредности, пораки и визуелен идентитет.

Нашите партнери

mk_MK